Rubriky
Ostatní

Jaký je to neomezený hosting?

Možná vám, našim klientům, zájemcům, nebo jen zvědavcům již napadla otázka – jak je možné aby neomezený hosting byl opravdu zcela beze dna. Vždyť to by znamenalo, že člověk může klidně spustit kopírování dat na svůj účet plnou rychlostí a čekat, zda to bude skutečně neomezené, sledovat co se stane, když tam bude 1 GB, 10 GB, 100 GB, 1 TB dat … Odpověď je, že logicky by tento pokus v jistém momentu musel skončit.

Kdosi může namítat, že neomezený není ve skutečnosti neomezený. Přirozeně – ano, v doslovném slova smyslu je omezen i neomezený hosting. Neomezeností v tomto případě je postoj klienta při objednávání si služby, hned se k tomu dostaneme detailnější.

Podívejme se tedy na to, jak to je ve skutečnosti. Asi fakt nikdo nemůže čekat, že za cenu 99, – Kč měsíčně dostane řekněme 10 terabajtové diskové pole. Idea produktu neomezený hosting je poskytnout zákazníkovi možnost, kdy nad svým hostingem nebude muset uvažovat jak si ho ušít přesně na míru i v případě, že se jeho potřeby dynamicky  časem mění.

Náš produkt Custom hosting poskytuje zájemci možnost vybrat si z diskového prostoru 15 – 500 MB, z počtu 1-50 mailových adres, a od 0-50 databází, přičemž cena se počítá v rozmezí od 15 Kč. Co však je vhodné pro klienta, který například často mění svůj web, počet mailových adres .. Dnes potřebuje 10 MB prostoru, o týden 1 GB, ao měsíc jen 300 MB, obdobně s počtem mailových adres, nebo databází. Proto jsme vytvořili produkt, který tyto starosti a námahu při objednávání počátečního balíku služby zcela odbourává.

Podívejme se, čím je neomezený hosting omezen. Kdo chce, může si prohlédnout naše Všeobecné podmínky poskytování služeb webhostingu, potřebnou část najde v bodech 3.6 až3.8. Uveďme si jen stručný výklad. Definice neomezený diskový prostor, počet e-mailových schránek a datový přenos jsou koncipovány tak, aby nám umožňovaly bezproblémově zajišťovat provoz strojů kde běží hostingy našich zákazníků v součinnosti s tím, aby uživatel neomezovaljiných uživatelů například svým nadměrným diskovým prostorem, protože na jednom serveru běží několik stovek dalších hostingů jiných zákazníků. 

Tady je skutečně těžko říci, co je hodně, co už znamená omezení. Obecně u nás existují zákazníciproduktu neomezený hosting, který mají na serveru necelých 10 MB, také jsou tam tací, kteří tam mají několik desítek GB. Podobně je to i s počtem mailových adres a trafficu. Pokud nám některý uživatel nezpůsobuje problém v provozu, tak ho necháváme klidně využívat tolik možností, kolik potřebuje.

Samozřejmě, už se objevili klienti, kteří opravdu neomezeně přinášeli gigabajty na svůj účet, pod domněnkou že dostanou bezedný prostor, případně jen chtěli vyzkoušet, co to dá. Jak takové klienty řešíme: Samozřejmě, nikomu despoticky nezmažeme data. :-) Standardně je náš zákazník kontaktován a informujeme ho o problému nadměrného využívání toho kterého parametru. Následně mu nabídneme řešení, z našich služeb, které si myslíme, že by bylo pro něj vhodné.

V případě, že mu nabídka nevyhovuje a nevíme najít ani žádné jiné přijatelné východisko, nabídneme klientovi asi to nejserióznější, co se dá – vrácení peněz a zrušení hostingu, samozřejmě v časovém intervalu na kterém se oboustranně domluvíme. Avšak dosud jsme neměli reálný problém s poskytováním neomezeného hostingu.

Takže objednávejte náš neomezený hosting a nebojte se,  všeho je dost…

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *