Rubriky
Domény Naše zprávy Technologie Tipy a triky

Automatické prodlužování služeb

Určitě se vám už někdy stalo, že jste nějakou náhodou nebo nedopatřením propásli čas pro uhrazení platby za doménu nebo webhosting a váš web byl deaktivován. Těch emailů a faktur dnes chodí tolik, že je často odsunujeme až na poslední chvíli. V případě hostingu je to ještě v pohodě. Vše se dá rychle zprovoznit a zase fungovat. Horší je to s doménou, která náhodou vyexpirovala a někdo jiný si ji mezi tím koupil. Takové situace se stávají a nejsou vůbec příjemné.

Ve WebSupportu jsme si to uvědomovali. Pustili jsme se proto do vývoje užitečného vylepšení, které dokáže takovým situacím předejít. Jedná se o tzv. rekurentní (opakované) platby, díky kterým si ušetříte a hromadu starostí se sledováním služeb a jejich expirací. Už se vám nikdy nestane, že by vám nějaká doména utekla a vypršela její platnost nebo si ji koupila konkurence. S rekurentními platbami se z vašeho bankovního účtu strhne příslušná částka a doména bude automaticky prodloužena na další období.

Rekurentní platby v objednávce WebSupportu

Je to úplně jednoduché. Stačí zadat vaši platební kartu a služba se prodlouží ještě před jejím skončením. Citlivé údaje o kartě jsou zadávány na zabezpečené stránce banky. Zůstávají tak v maximálním bezpečí a nikdo se k těmto údajům v žádném případě nedostaneme. Dokonce ani my ne. Karta bude uložena v systému banky a použita pouze s vaším souhlasem. Je možné ji kdykoliv odstranit v administraci WebSupportu nebo vypnout rekurentní platby pro dané služby.

Platba kartou v objednávce WebSupportu

Využijte službu automatického prodlužování služeb. Jakmile budete příště platit za naše služby, přihlašte se do WebAdminu a proveďte platbu kartou v záložce „Faktury“, tlačítko „Zaplatit“ u příslušné služby a vyberte způsob platby kartou. Nebo si vyzkoušejte objednat novou doménu a ve 2. kroku nákupního procesu potvrďte rekurentní platbu.

Budeme rádi za jakékoliv postřehy a komentáře níže. Děkujeme!

Autor: Pavel Horalík

Nadšený a plný energie, takový je Pavel, náš Country Manager pro Českou republiku. V mládí se u něho rozvinula závislost na počítačích, později propadl marketingu a reklamě. WebSupportu pomáhal získávat nové a spokojené zákazníky. Nyní rozvíjí online pro drogerie Xantea.cz

1 komentář u „Automatické prodlužování služeb“

Tohle je určitě něco co se pro mě a muj Team developeru hodí. Aspoň někdo myslí na zákazníky v takovemhle měřítku. Děkuji Websupportu za usetreni nemalych starostí. Dalších 147 faktur odpadne. Ještě jednou diky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *