Rubriky
Ostatní Technologie Tipy a triky

To nejlepší z Photoshop CC 2015

Před pár měsíci Adobe ohlásilo nejnovější vydání celého Creative Cloud. Obsahuje spoustu užitečných upgradů napříč celým portfoliem produktů jako Photoshop CC, Illustrator CC, Premier Pro CC, Indesign CC, Adobe stock a mnoho dalších.

My jsme se zaměřili na Photoshop CC a vybrali jsme pro vás funkce, které byste měli určitě vyzkoušet.

1. Vytváření a práce s artboardem

1

Můj osobní favorit mezi všemi vylepšeními, které poslední release přinesl. Tato funkce však není úplnou novinkou. Objevila se již v dříve v některých produktech (InDesign, Illustrator, …). Nyní konečně přibyla i do prostředí Photoshopu.

Tato funkcionalita určitě potěší nejen webdesignery při práci s responzivním designem, ale i všechny, kteří pracují s tímto nástrojem. Artboardy vnímám jako sofistikovanější skupinu, kterou je možné konvertovat do smart objektu nebo ze skupin vytvořit artboard. Mezi plochami můžete kopírovat, sdílet obsah a můžete je exportovat jak jednotlivě, tak více naráz. Více vám určitě napoví video níže.

Pro více informací mrkněte na oficiální návod od Adobe.

2. Rychlejší a jednodušší export

2

Tato funkcionalita úzce souvisí s vytvářením artboardů, o kterých jsme psali výše. My věrní fanoušci klávesové zkratky shift+alt+cmd+s (save for web), si budeme muset rychle zvyknout na novou, ale velmi podobnou  shift+alt+cmd+w (export as). Když jsem byl zvyklý na původní zkratku, které však neumí dobře pracovat s artboardy, chvíli mi trvalo pochopit, jak to celé funguje. Trošku zvláštní je, že obě zkratky jsou momentálně aktivní.

Dále přibyla možnost jedním kliknutím exportovat jednu kreslící vrstvu, nebo celý dokument. Zlepšila se i komprese a přibyly pokročilé možnosti náhledu zahrnující velikost plátna a vylepšenou extrakci zdrojů.

3. Náhledy v zařízeních iOS v reálném čase

3

Dalším užitečným vylepšením je doplňková nativní aplikace pro iOS Adobe Preview CC. Umožňuje bezproblémové připojování zařízení k aplikaci Photoshop přes USB nebo Wi-Fi. Přes ni potom můžete sledovat návrhy, na kterých pracujete. Díky této aplikaci získáte možnost v reálném čase kontrolovat přesné kontextové náhledy svých návrhů mobilních aplikací a responzivních webových stránek na skutečných zařízeních s iOS. Toto vám určitě pomůže doladit kompozici a velikost jednotlivých prvků návrhu.

4. Aktualizace obsahu pomocí propojených zdrojů

4

Zdroje ve službě Creative Cloud Libraries můžou být nyní propojené, takže když dojte ke změně zdroje, máte možnost společně se členy svého týmu aktualizovat daný zdroj v libovolném projektu aplikací Photoshop, Illustrator nebo InDesign.

5. Zjednodušené a optimalizované používání pro designery

5

Design Space, nová elegantní funkce aplikace Photoshop CC (která se právě vyvíjí), poskytuje speciální režim s novými interakcemi a funkcemi zaměřenými na design. Redukují počet kliknutí, pohybů myší a rušivé prvky pro designery pracující na návrzích mobilních aplikací.

6. Vyberte si ze 40 milionů obrázků

6

Nová služba Adobe Stock umožňuje taktéž vyhledávat, licencovat a spravovat obrázky a videa bez licenčních poplatků přímo z aplikace Photoshop CC. Na výběr máte více jak 40 miliónů zdrojů. Stačí si uložit svůj výběr do knihovny služby Creative Cloud Libraries a potom ho přesunout do projektu myší.

Poslední release Creative Cloud byl velmi bohatý na nové funkce a určitě doporučujeme vyzkoušet některé z nich. Ulehčí vám práci a ušetříte množství času. :)

Přehled novinek

https://helpx.adobe.com/photoshop/using/whats-new.html

http://www.adobe.com/cz/products/photoshop/features.html

Porovnání

http://www.adobe.com/cz/products/photoshop/versions.html

Autor: Websupport.cz

websupport.cz team

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *